Avretter Prosjektet
Team Tralle
Kongsberg tekniske fagskole

Flytskjema for styring av avretter

Testing av komponenter

Her er prosjektgruppen igang med signaltesting av lasermottakeren, denne brukes i avretterens høyderegulering.

Utfallet av komponenttestingen

Prosjektgruppen fant ut at signalet fra lasermottakeren ble for svak til at PLS kunne lese det. Så det ble bygd en forsterker som forsterket signalet fire ganger. Dette blei også gjort på en av skolens labber. Se bilder.

Produksjonsgangen til Avretteren

Avretteren ble konstruert, tegnet og animert i Audodesk Inventor og el- og hydraulikktegningene ble laget i PcSchematic bilder.

Noen av delene som skulle lages ble produsert på Tinius-senteret på Kongsgårdsmoen. Denne jobben ble stort sett gjort av VK1 klasser fra Tinius Olsens skole. Se bilder fra møte ved Tinius senteret.

Kassen ble sveiset sammen på verkstedet til Brusletto Maskin AS på Gol. Her ble det også det hydrauliske anlegget montert. Se bilder.

Deretter ble den fraktet til AMC AS i Vestfossen for og montere det elektriske anlegget. Se bilder. Da dette var gjort ble så Avretteren klargjort for testing.

Etter en velykket test ble det hydrauliske og det elektriske fjærnet på Avretteren. Så ble avretteren sansblåst og lakkert. Se bilder.

Til slutt kom endelig dagen da Avretteren var ferdig til levering. Den ble vist frem til lærere og elever ved Kongsberg tekniske fagskole i juni 2002. Se bilder.